برای دیدن نمونه هدایای تبلیغاتی به هایلایت های اینستاگرام مراجعه کنید یا با شماره 09102839861 ارتباط بگیرید.
boobouk.ir

  • صفحه اصلی
  • دسته بندی
  • ویدیو
  • وبلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • سوالات متداول
  • گالری تصاویر
  • ثبت نام
  • ورود
  1. صفحه اصلی
  2.  >  
  3. وبلاگ
  4.   >  
  5. روش نگهداری از گیاه سانسوریا

روش نگهداری از گیاه سانسوریا

مدت زمان مطالعه : 12 | مدت زمان پادکست : 13 دقیقه

روش نگهداری از گیاه سانسوریا

سلام امیدوارم که حالتون عالی و درجه یک باشه، خیلی خیلی خوش اومدین به یه پادکست دیگه از سایت بوبوک، امروز می‌خوایم در رابطه با گیاه سانسوریا با همدیگه صحبت کنیم. گیاه سانسوریا از اون دسته گیاه هایی هست که همه مون تقریباً توی خونه هامون داشتیم و خیلی گیاه مقاومیه، معمولاً کسایی که دفعه اول می‌خوان گیاه خریداری بکنن سانسوریا می خرن چونکه زیاد قلق خاصی نداره، کار خاصی نیاز نیست انجام بدن و فقط آبیاری می‌خواد و نور خوب. سانسوریاها یه واریته خیلی بزرگی اصلاً توی دنیای گل و گیاه که انواع و اقسام واریته ها رو دارن مثل پاکوتاه ها، مثل نیزه ای ها، مثل عرضم به حضورتون شمشیری ها، مثل ماسونیا و حالا هر کدوم این ها دوباره توی رنگ بندی های مختلف و مدل های مختلف هست که حالا در ادامه بیشتر بهشون می پردازیم و می خوایم بریم حالا سراغ قسمت اول یعنی شکل ظاهری سانسوریاها.

 

شکل ظاهری گیاه سانسوریاها

 

همین طور که گفتم سانسوریا ها شکل هاشون مختلفه توی واریته های مختلف مثلاً سانسوریای لوله ای رو داریم که نیزه ای بهش میگن که سانسوریایی هست که مثلاً قطر اون سه سانته و به صورت نیزه خیلی قدهای بلند میشه یا مثلاً سانسوریا ماسونی داریم که خیلی پهن هست یا به بال نهنگ معروف هست و خیلی شکل پهن و ایستاده شبیه به راکت داره، یا مثلاً سانسوریاهای شمشیری رو داریم که قدهای بلند و کشیده دارن یا سانسوریای پاکوتاه ؛ سانسوریا توی واریته های مختلف شکل های ظاهری شون فرق می کنه ولی جنس برگ هاشون تقریباً میشه گفت شبیه به هم هست حالا توی بعضی از واریته ها مثل ماسونی یک حالت زبری داره، یک حالت پرزی داره روی برگ ها ولی به طور کلی اگر که شما یه سانسوریا رو ببینید براتون قابل تشخیص هست و به راحتی می تونید تشخیص بدین که این گیاه سانسوریاست یا نه از یک خانواده دیگه هست.

 

 

روش نگهداری از گیاه سانسوریا

 

نور مورد نیاز گیاه سانسوریا

 

اما حالا می رسیم به قسمت نور، نور مورد نیاز سانسوریاها خب ببینید گفتم واریته ها هم ابلق هست، هم سیلور هست، هم سبز هست و دقیقاً مثل مابقی گیاهان اگر که قرار هست سانسوریای سبز داشته باشیم خب باید بدونیم سبزینه زیاد هست و گیاه به نور کمتری نیاز داره اما اگر قراره سانسوریای ابلق داشته باشیم یا سیلور داشته باشیم یا گلدفلیم داشته باشیم خب این ها چون ابلقیت دارن داخل برگ هاشون ما باید نور بیشتری رو بهشون برسونیم و باید پنجره های مثلاً مثل شرقی، جنوبی و یا غربی رو براش فراهم کنیم اما اگر از سانسوریای سبز نگهداری می کنید حالا واریته اش مهم نیست توی هر واریته ای سانسوریای سبز دارید می تونیم سانسوریای سبزمون رو توی محیط کم نور نگهداری کنیم، مثلاً پنجره های شمالی هم مساعده برای سانسوریای سبز اما باید این موضوع رو مدنظرتون قرار بدید که توی جاهای کم نور رشد گیاه کمتر میشه، درسته که گیاه سانسوریای سبز، حالا واریته های سبزش زنده می مونن ولی رشدشون خیلی میاد پایین و کمتر میشه و اگر که شما از واریته های ابلق یا رنگی این گیاه توی محیط کم نور نگهداری کنید باز هم گیاه می مونه اما به محض اینکه پاجوش بزنه، جوونه جدید بزنه حتماً جوونه اش رنگش تغییر می کنه و مثلاً شما اگه گیاه ابلق زرد داشته باشین حتماً جوونه سبز میشه و دیگه اون جوونه رنگ خوشگل رو بهتون نمیده متأسفانه.

 

 

نحوه آبیاری گیاه سانسوریا

 

از بخش نور سانسوریای که رد بشیم می رسیم به قسمت آبیاری، خب ببینید سانسوریا اساساً گیاه خشکی محسوب میشه حالا نه مثل کاکتوس ها که آنقدر خشک باشه ولی در کل آبیاری کمی رو نیاز داره و اگر که سانسوریاهاتون رو آب زیاد بهش بدید متأسفانه دچار قارچ میشه. سانسوریاها حالا به جز واریته نیزه ای اون، بقیه واریته ها همه تقریباً به شکل مخلوطی رشد می کنن یعنی به صورت تک برگ، تک برگ از وسط گیاه میاد بیرون و برگ جدید متولد میشه؛ اون قسمت مخروطی وسط سانسوریا اگر آب ریخته بشه یا موقع آبیاری حواستون نباشه اونجا پر از آب بشه، اگر که آب اونجا بمونه متأسفانه دچار پوسیدگی میشه گیاه تون و امکان داره که از بین بره؛ پس حتماً حواستون باشه که موقع آبیاری کردن توی قسمت مخروطی وسط گیاه پر از آب نشه. شاید می گید که چرا توی گلخونه ها پس آبیاری می کنن همچین چیزی پیش نمیاد و گیاه ها خراب نمیشن؟ باید بهتون بگم توی گلخونه به دلیل گرمای زیادی که هست و تهویه هوای عالی که داریم این مشکل هیچ موقع پیش نمیاد و کاملاً اون آب اونجا تبخیر میشه، بخار میشه و بیماری قارچی خیلی کم پیش میاد توی گلخونه، این علتش هست ولی توی خونه حتماً احتیاط کنید. برای گلدون هم سعی کنید برای سانسوریا گلدون های بلند انتخاب نکنید، اگر گلدون بلند انتخاب می کنید حتماً یک سومش رو از پایین پوکه یا سنگ ریزه بریزید که حجم خاک کمتر بشه چون اگر حجم خاک خیلی زیاد باشه همیشه عمق گلدون خیس می مونه و امکان پوسیدگی توی قسمت پایینی و ریشه خیلی میره بالا و زیاد میشه. فکر کنم بخش آبیاری مون خیلی مفصل و پر و زیاد شد امیدوارم که این توضیحاتی که دادم کامل به دردتون بخوره و بتونید از اون استفاده کنید، سعی کردم همه نکات رو بگم.

 

نکات مهم از نگهداری گیاه سانسوریا

 

 

رطوبت مورد نیاز گیاه سانسوریا

 

از بخش آبیاری حالا رد می شیم، می ریم سراغ رطوبت گیاه. ببینید سانسوریا آنچنانی رطوبت دوست نیست یعنی توی خونه ها ما می تونیم بدون رطوبت از این گیاه کاملاً نگهداری کنیم، هرچند که توی شمال کشور رطوبت مون خیلی بالاست و اونجا از اون نگهداری می کنن و شمال واقعاً می ترکه سانسوریا به خاطر همون رطوبت و دمایی که داره توی گلخونه ها؛ اما اگه رطوبت بهش بدید هم بدش نمیاد یعنی چیزی نیست که بگیم اگه رطوبت داشته باشه خراب میشه یا اگه نداشته باشه خراب میشه، هم با نبود رطوبت کنار میاد هم با بودن رطوبت؛ توی خونه ها همین رطوبتی که کولر آبی ایجاد می کنه کافی هست و این گیاه نیاز نداره که شما براش اسپری انجام بدین و بهتره که نکنید چون توی خونه ها معمولاً تهویه هواتون هم کم هست امکانش هست که سانسوریاتون قارچی بشه، پس اسپری آب برای این گیاه یا بخور سرد برای این گیاه کلاً تعطیل، بذاریمش کنار. توی قسمت آبیاری گفتم که باید حواسمون باشه که چقدر آب می دیم، یه قسمتی که دقیقاً با آبیاری خیلی ارتباط مستقیم داره و من باید این بخش ها رو جا به جا بکنم یعنی این رو بیارم یه بخش عقب تر، جنس خاک هست، این جنس خاک باید یه بخش بیاد عقب تر جای رطوبت که بچسبه به آبیاری. جنس خاک خیلی مهمه و ما باید خاکی رو برای سانسوریا انتخاب کنیم که زمان آبیاری راحت آب از اون بیرون بره و حجم آب زیادی رو توی خودش نگه نداره.

 

 خاکی که من خودم خیلی دوستش دارم و برای سانسوریا استفاده می کنم، البته خب ترکیب می کنم با عناصر دیگه ولی خب نزدیک به ۷۰-۸۰ درصد خاک برگ هست و مابقی اون رو من پرلیت درشت می زنم همراه با یه مقداری پیت ماس و به غیر از این به چیز دیگه ای نیاز نداره ولی خب مثلاً گلخونه های سمت شمال که برید کلاً برگ خالی می ذارن داخلش و این خاک باعث میشه خیلی چون تخلخل داره و هوا راحت بین اون رد و بدل میشه، ریشه های سانسوریا خیلی زود داخل گلدون می پیچه و پر می کنه و خب ما هم دقیقاً همین رو می خوایم، هرچقدر که ریشه ها بیشتر بپیچه گیاه زودتر پاجوش می زنه و زودتر به ما ثمر میده به نوعی و از طرفی هم زمانی که آب بهش می دیم اصلاً آب توی خودش نگه نمی داره و راحت آب ازش میره بیرون و برای توی خونه هایی هم که ما زیاد وقت نمی کنیم رسیدگی کنیم به گیاه هامون، به نظرم این ترکیب خاکی که گفتم بهترین ترکیب خاک هست. و حالا شما هم اگر هر ترکیب خاکی دارید این زیر برامون بنویسید، بنویسید که از ترکیب خاک سانسوریاتون راضی هستید یا نه؟ بدترین خاکی هم که می تونید برای سانسوریا استفاده کنید خاک رسی هست، اگر که هر جایی دیدین خاک سانسوریا رسی بود پیشنهاد می کنم سریعاً عوضش کنید با خاک برگ و کلاً اون خاک رو بریزید بیرون چون اون خاک خیلی توی خودش آب نگه می داره و خیلی زود آبیاری رو اگر حواستون نباشه متأسفانه گیاه تون از بین میره.

 

 

نحوه تکثیر یا قلمه زدن گیاه سانسوریا

 

نحوه تکثیر یا قلمه زدن گیاه سانسوریا

 

اما یه بخش خیلی شیرین و جذاب همیشه داریم که منتظرش هستید و اون هم قسمت تکثیر سانسوریا هست که یا تکثیر گیاه هست، توی قسمت تکثیر می خوام بهتون بگم چجوری باید از سانسوریا تکثیر کنید. اصلی ترین راه اون میشه گفت جدا کردن پاجوش هست، چون سانسوریا خیلی می تونه پاجوش بزنه مثلاً یک گیاه بالغ اگر داشته باشید توی گلدون مناسب اون رو کاشته باشید می تونه سال بعد برای شما مثلاً تبدیل به ۵ تا گیاه بشه یا تبدیل به ۴ تا گیاه بشه البته بستگی که داره کوددهی براش کنید و خیلی کوددهی دقیقی برای اون داشته باشید ولی در کل هیچی بهتون پاجوش نده حداقل یه دونه رو بهتون میده، اصلی ترینش این هست که بخواید تکثیر کنید حالا پاجوش ها زمانی که بزرگ شد و توی گلدون اومد بالا می تونید از خاک بیارید بیرون، اون رو بچینید و بذارید تهش پینه ببنده و بعد اون رو بکارید داخل خاک، این ساده ترینش هست. اما قلمه هم می تونیم بزنیم سانسوریا رو، قلمه زدن سانسوریا یه مقداری قلق داره و اینکه برگ ها رو تقریباً حالا هر واریته ای که باشه، برگ ها رو تقریباً توی اندازه ۱۰ سانتی می تونید ببرید، ۱۰ سانتی متری برش بدید و لازم نیست تهش رو هفتی ببرید نمی دونم هشتی ببرید این چیزهایی که هست توی اینترنت، از این روش ها اصلاً نیاز نیست استفاده کنید؛

 

 شما گیاه ابلق هم باشه قلمه اش رو تهش رو هفتی یا هشتی ببرید باز هم امکان داره که به شما پاجوش سبز بده پس این چیزا ها رو کلاً بذارید کنار. ته قلمه رو صاف قشنگ ببرید، با یه تیغ کاتر خیلی تیز و تمیز، اگر قارچ کش داشتید ته اون رو بزنید به قارچ کش و اینکه داخل بستر پرلیت اون رو بکارید اگر که پرلیت توی دسترس تون نبود توی ظرف آب بذارید ولی اگه توی ظرف آب می ذارید حواستون باشه ته قلمه نباید بچسبه به ته ظرف چون اگه بچسبه خیلی زود دچار لهیدگی میشه و از بین می ره اون قلمه متأسفانه،‌ پس داخل یه ظرف آب بذارید، ته قلمه به ته ظرف نچسبه و همین طوری بمونه، بعد از اینکه ریشه زد ریشه ها در حد یکی دو سانت که شد می تونید انتقال بدید داخل همون ترکیب خاکی که بهتون گفتم. داخل پرلیت هم اگه کاشتید به همین شکل، داخل پرلیت اگه کاشتید تقریباً سه هفته طول می کشه که ریشه ها بزنن تقریباً دوروبر یک سانت بشن، بعد از اون سه هفته تا یک ماه می تونید از داخل پرلیت در بیارید و دوباره ترکیب خاک اصلی بکارید و آبیاری رو منظم داشته باشید تا آروم آروم گیاه رشد کنه و پاجوش براتون بزنه. سانسوریا یکی از راحت ترین تکثیرهای دنیاست یعنی هر کسی راحت می تونه توی خونه سانسوریای خودش رو تکثیر کنه و بهتر هست که از برگ های جوون هم استفاده کنید یعنی نرید برگی که مثلاً چهار سال هست روی گیاهه و داره پلاسیده میشه از اون برگ تکثیر کنید، بهتر هست برگ های جوون مثلاً یک ساله، دو ساله رو برای تکثیر انتخاب کنید.

 

 

چه نکاتی را باید در نگهداری از گیاه سانسوریا رعایت کنیم؟

 

می رسیم به قسمت آخر و نکات مهمی که باید بهتون بگم در رابطه با سانسوریا؛ اولین نکته مهمی که لازم می دونم اینجا بهتون بگم این هست که بعد از تعویض گلدون سانسوریا، بعد از جدا کردن پاجوش ها و کاشتن اون داخل گلدون به هیچ وجه به این گیاه آب ندید، یعنی سانسوریاتون رو زمانی که تعویض گلدون می کنید بهش آب ندید اگر آب بدید امکان پوسیدگی گیاه هست، چرا؟ چون موقع تعویض گلدون ما خواسته یا ناخواسته به ریشه ها داریم آسیب می زنیم و امکان داره بعد از تعویض گلدون شما آب که می دید، این آب از اون قسمت های آسیب دیده ریشه وارد بشه و دچار بیماری های قارچی بشه گیاه و خیلی زود از بین بره، این نکته اول. نکته بعدی، سانسوریا رطوبت رو آنچنانی مشکلی ندارن باهاش ولی توی خونه سعی کنید بهش رطوبت ندید، توی خونه سانسوریا نیاز به بخور سرد نداره، نیاز به اسپری آب نداره؛

 

 حالا اگه بخور دارید مثلاً کنار بقیه گیاه هاتون نترسید بگید اوه امکان داره یه وقت انجام بشه، نه چیزیش نمیشه ولی بهتره که نباشه و جای خشکی باشه. نکته بعدی که لازم می دونم بهتون بگم در رابطه با نور سانسوریاست که بالاتر هم گفتم، نور سانسوریا اگر گیاه سبز هست می تونه توی نور کمتر بمونه، اگر گیاه ابلق هست باید نور بیشتری مثل پنجره های شرقی، غربی و جنوبی رو براش فراهم کنید و بهتر هست که توی این محیط های نوری باشه.‌ نکته بعدی که می خوام بهتون بگم در رابطه با کوددهی سانسوریاست، سانسوریا عاشق کودهای رشد ریشه هست مثل بیو رادیکانت، مثل فسفر بالا و از طرفی پتاس بالا بالا هم براش استفاده کنید که زمانی که ریشه پر کرد و خواست پاجوش بزنه، پاجوش قوی و‌ تنومند و قدرتمندی بهتون بده؛ پس کود فسفر بالا و کود پتاس بالا و البته بیو رادیکانت هم می تونید براش استفاده کنید سعی کنید سه بیست آنچنانی به سانسوریا ندید، می تونید استفاده کنید ممنوعیتی نداره ولی سعی کنید کمتر بهش بدید یا اصلاً ندید، و اینکه تقریباً همین فکر می کنم که تقریباً همه نکات رو بهتون گفتم اگر که حالا نکته خاصی جا مونده ممنون میشم که این زیر توی قسمت نظرات برای ما اضافه کنید و امیدوارم که این پادکست و این متن به نوعی مقاله به دردتون خورده باشه و بتونید خیلی خوب و عالی ازش استفاده کنید، دمتون گرم خیلی ممنونم ازتون؛ مرسی.

 

 

 

 

اشتراک گذاری:
روش نگهداری از گیاه سانسوریا
1402/7/6 (آخرین ویرایش 1402/7/6 )
نوشته شده : سید محمد موسوی
مطالب مرتبط
معرفی بیماری های قارچی گیاهان
نکات مهم در مورد روش آبیاری گیاهان
روش نگهداری از گیاه کروتون
روش نگهداری از گیاه بابا آدم

برای این مطلب نظری ثبت نشده است

برای ارسال دیدگاه، باید وارد حساب کاربری خود شوید. برای ورود به حساب کاربری خود اینجا کلیک نمایید.
enamadboobouk
جاده قدیم کرج-هشتگرد بعد از چهارباغ دور برگردان سر اقدسیه-گلخانه بوبوک 02634714877 طراحی و توسعه :مرکزی boobouk boobouk
طراحی و توسعه :مرکزی