برای دیدن نمونه هدایای تبلیغاتی به هایلایت های اینستاگرام مراجعه کنید یا با شماره 09102839861 ارتباط بگیرید.
boobouk.ir

  • صفحه اصلی
  • دسته بندی
  • ویدیو
  • وبلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • سوالات متداول
  • گالری تصاویر
  • ثبت نام
  • ورود
  1. صفحه اصلی
  2.  >  
  3. وبلاگ
  4.   >  
  5. معرفی بیماری های قارچی گیاهان

معرفی بیماری های قارچی گیاهان

مدت زمان مطالعه : 7 | مدت زمان پادکست : 8 دقیقه

سلام حالتون چطوره امیدوارم که حالتون عالی و خوب و درجه یک باشه، خیلی خیلی خوش اومدین به یه پادکست دیگه از سایت بوبوک امیدوارم که این پادکست به دردتون بخوره و اینکه بتونید با استفاده از اطلاعاتی که توی این پادکست بهتون میدم مشکل گیاه تون رو حتما بر طرف کنید.

 

مقدمه

 

موضوع این پادکست در رابطه با بیماری های قارچی گیاه هاست. بییند گیاه ها بیماری های مختلفی دارن که یکی از بیماری هاشون و معروف ترینشون بیماری های قارچی هست که علائم مختلفی داره، روی گیاه های مختلف شکل های مختلفی داره که اگر زود متوجه بشید و به داد گیاه برسید مشکلی برای گیاه ایجاد نمی کنه اما اگر که بی احتیاطی کنید، سر نزنید به گیاه، دیر به دیر برید سراغ گیاه هاتون و خلاصه این قارچ رشد بکنه و زیاد بشه امکان داره که گیاه رو از بین ببره. قارچ ها معمولاً به دو دسته تقسیم میشن یک سری از قارچ ها زیر خاک اند قارچ ریشه هست یک سری از قارچ ها روی برگ های گیاه فعالیت می کنن و ما می تونیم بیینیمشون.

 

قارچ ریشه گیاهان

 

خب اول در رابطه با قارچ هایی که زیر خاک هستن و فعالیت می کنن و میگیم ریشه قارچی شده در رابطه با این ها می خوایم با هم دیگه صحبت کنیم. معمولاً سانسوریا، زاموفیلیا یا گیاه هایی که آبیاری زیادی نیاز ندارن به این بیماری دچار میشن و زمانی که شما می رید مثلاً پیش یه متخصص یا پیش یه گلخونه دار و میگی که گیاه من چشه؟ طرف نگاه می کنه و میگه شما ریشه های گیاه تون قارچی شده یه همچین اصطلاحی رو به کار می برن حالا می خوام دقیقاً براتون بشکافم، بازش کنم، بهتون بگم که چی هست، چجوری هست، چکار میشه کرد که این مشکلات پیش نیاد. بیینید در صورتی که شما برای هر گیاهی آبیاری بیش از حد انجام بدید یا اینکه جنس خاکتون خاکی باشه که آب رو توی خودش زیاد نگه می داره یا اگر زیر گلدونی تون داخلش آب جمع بشه، آبش رو تخلیه نکنید باعث پوسیدگی ریشه میشه، خب و آروم آروم این پوسیدگی ریشه میاد بالا و به این نوع پوسیدن میگن قارچی شدن

. اینجا منظور از قارچی شدن این نیست که مثلاً قارچ سبز بشه چون بعضی موقع ها برای من می فرستن مخاطب ها توی دایرکت یا سوال که می پرسن توی چنل یوتیوب میگن که ما بغل دست گلدون مون قارچ زده و عکس که می فرستن می بینم که قارچ هست دقیقاً مثل قارچ های خوراکی که هستن حالا از نوع سمی اش بغل گلدون سبز شده خب، نه منظور همچین چیزی نیست ما در رابطه با قارچ هایی صحبت می کنیم که خب قابل دید نیستن و به نوعی اصطلاحاً نوعی کپک هستن که توی خاک به وجود میاد و باعث میشه که ریشه های گیاه بپوسه و از بین بره، علتش رو هم گفتم بهتون رطوبت زیاد و جنس خاک و کلاً خیس بودن و مرطوب بودن زیاد باعث همچین چیزی میشه که میگیم آقا ریشه ها قارچی شدن؛ مثلاً توی زاموفیلیا و سانسوریا زیاد پیش میاد که میگن ریشه ها قارچی شده، خب چکارش کنیم؟ هیچی در میاریم، قارچ کش می زنیم می ذاریم یه مقدار خشک بشه، پینه ببنده اصطلاحاً و بعد دوباره داخل خاک جدید می کاریم.

زمانی که شما ریشه های گیاه تون قارچی میشه و گیاه تون از بین میره اون خاک اون گلدون کاملاً آلوده هست و کاملاً قارچی هست و شما اگر که بخواید این گیاه رو دوباره همون خاک بکارید یا هر گیاه دیگری رو داخل همون خاک بکارید امکان اینکه اون گیاه دوباره از بین بره هست. اون خاک گلدون رو حتما باید بریزید بیرون یعنی کاملاً دور ریز هست و باید از بین بره و خاک جدید باید بیارید جایگزین کنید و داخل خاک جدید بکارید و گیاهی که قارچی میشه رو حتماً باید قارچ کشی کنید یعنی ریشه هاش وقتی قارچی میشه از خاک بیارید بیرون، خاکش رو که بریزید بره، ریشه هاش رو کاملاً قسمت های پوسیده رو جدا کنید، قارچ کش اسپری کنید به جاهای مختلفش و بعد داخل خاک بکارید و آبیاری اولتون رو هم حتما با قارچ کش انجام بدید که اگر احیاناً قارچ روی ریشه ها یا روی بدنه مونده دوباره شروع به فعالیت نکنه و گیاه شما رو خراب نکنه. این تقریباً در رابطه با قارچ ریشه بود سعی کردم بگم نکاتش رو حالا از قارچ ریشه و روش قارچ کشی کردنش که رد بشیم میریم، سراغ قارچ هایی که روی برگ ها هستن. 

 

قارچ برگ گیاهان

 

ببینید نوک گیاه یک بنده خدایی می سوزه مثلاً برای  من عکس می فرسته میگه آقای موسوی این نوکش سوخته خب میگم خب، میگه این قارچ هست؟ میگم نه قارچ نیست، میگه پس چرا شما مثلاً یا همکارهاتون میگن قارچ هست؟ میگم نه نگاه کن نوک سوزی فرق می کنه، نوک سوزی به خاطر کمبود رطوبت و اینجور موارد هست ولی قارچ لکه اش اصلا مشخص هست. لکه های قارچی معمولاً از لبه ها شروع میشن یا از وسط شروع میشن، بیشتر از وسط برگ شروع میشن و اندازه مثلاً یه دونه نقطه کوچیک، مثلاً یه دونه ماش، یه دونه عدس، خب؟ شروع میشه و آروم آروم بزرگ میشه و کل برگ رو می گیره و کم کم روی همه برگ ها می تونیم علائمش رو ببینیم. قارچ ها معمولاً از دو طرف برگ می سوزونن یعنی اگر که شما یک لکه روی برگ دیدید پشت برگ رو نگاه کنید، همونجا هم باید دقیقاً سوخته باشه این از علائم قارچ هست و این لکه خیلی زود رشد می کنه، مثلاً شما امروز اگه شنبه باشه یک لکه کوچیک روی برگ بیینید، پنج شنبه و جمعه این لکه بزرگ شده و مثلاً اندازه دوبند انگشت شده و برگ رو گرفته، خب؟

 اگر که نه یک لکه کوچیک مثلاً اندازه عدس هست و آخر هفته هم دوباره همنقدری هست و رشد نکرده می تونیم بگیم که این قارچ، قارچ غیر فعال هست، قارچ غیر فعال یعنی اینکه قارچ کش قبلاً بهش خورده یا اینکه خلاصه حالا اون قارچ از بین رفته و رشد نمی کنه فقط لکه اش مونده؛ پس لکه های قارچی رو باید این شکلی بشناسیم. حالا ما چکار می کنیم اگر یک لکه قارچی داشتیم؟ اول از همه که گیاه مون هرچه که بود رطوبت و بخورش رو حذف می کنیم خب، قارچ های رو برگ ها معمولاً به خاطر رطوبت پیش میان، به وجود میان، یعنی رطوبت که میره بالا روی برگ ها امکان داره قارچ بیفته ولی خب این قارچ خودش از بیرون میاد مثلاً یه گیاه قارچی دیگه شما خریدید یا مثلاً رفتید گل فروشی به برگ گیاه ها دست زدید، بعد اومدید خونه دستتون رو نشستید با همون دست مثلاً گیاه تون رو لمس کردید، این قارچ از طریق دست شما انتقال پیدا کرده یا اینکه یک گیاه قارچی می خرید میارید می ذارید توی خونه کنار بقیه گیاه هاتون حالا مثلاً متوجه نبودید که قارچی هست و این قارچ خودش انتقال پیدا می کنه، اینجوری معمولاً قارچ پیش میره با رطوبت پیش میره بیشتر، پس شما اولین کاری که می کنید رطوبت گیاه هاتون رو کلاً حذف می کنید، هیچ رطوبتی دیگه بهشون نمی دید، اسپری آب تعطیل، بخور تعطیل،‌ تا تایمی که درمان بشه، خب؟ یه قارچ کش تهیه می کنید، قارچ کش ها توی بازار انواع و اقسام داره، مختلف هستن در رابطه اش اینجا صحبت نمی کنم و توی یه ویدیوی دیگه یا یه پادکست دیگه که حالا لینکش رو اینجاها براتون می ذارم کامل قارچ کش‌ها رو معرفی می کنم چندین مدل قارچ کش قوی و خوب که شما توی خونه بتونید ازش استفاده کنید، لینکش پایین تر هست

 اگر بتونید اونجا کلیک کنید میاد براتون معرفی قارچ کش ها و از این قارچ کش ها می تونید استفاده کنید به صورت اسپری، هم روی برگ، هم پشت برگ کامل گیاه قارچی تون رو باهاش قارچ کشی کنید و اجازه بدید که یک چند روزی بگذره، تقریباً یک هفته‌ای بگذره بعد از یک هفته گیاه رو دوباره بررسی کنید ببینید لکه های قارچی متوقف شده رشدشون یا نه، همچنان دارن بزرگ میشن و برگ رو می گیرن، اگر متوقف شده بود که خب هیچی ما قارچ کشمون عمل کرده و گیاه قارچ کشی شده اما اگر که عمل نکرده و همچنان داشت لکه ها بزرگ تر میشد شما دوباره قارچ کشی کنید تقریباً با فاصله ۴-۵ روز یک بار می تونید قارچ کش رو استفاده کنید تا تایمی که دیگه لکه ها رشد نکنن و قارچ از بین بره. نکته ای که در رابطه با قارچ کشی هست، این هست که اگر قارچ کشی کردید یک ربع، بیست دقیقه بعد که برگ گیاه خشک شد با یک دونه اسپری آب دوباره گیاه رو یک دور آب کشی بکنید نه اینکه خیلی خیسش کنید چندتا اسپری آب بزنید که به نوعی یک مقداری شسته بشه و برگ ها بیاد پایین، چون امکان داره که منافذ برگ رو ببنده حالا نسبت به قارچ کشی که تهیه کردید و باعث بشه که تنفس برگ قطع بشه و خودش منجر به زرد شدن برگ ها میشه. این هم پس از روش قارچ کشی برگ ها فکر نمی کنم دیگه نکته خاص و عجیب و غریب دیگه ای مونده باشه، همه رو تقریباً گفتم قارچ ریشه، قارچ برگ و اینکه همین، نظراتتون رو برامون بنویسید، دمتون گرم، پیج اینستاگرام ما رو دنبال کنید،‌ چنل یوتیوبمون رو هم دنبال کنید، پایین سایت زدیم آدرس جفتش رو و اینکه دمتون گرم که دیدید، شنیدید و خوندید؛ ممنونم ازتون، مرسی.

اشتراک گذاری:
معرفی بیماری های قارچی گیاهان
1402/8/3 (آخرین ویرایش 1402/8/3 )
نوشته شده : سید محمد موسوی
مطالب مرتبط
روش نگهداری از پیاز سنبل
سبزه عید با هسته مرکبات: سنت جدیدی برای سفره هفت سین
روش نگهداری از گیاه مرجان
روش نگهداری از نخل ماداگاسکار

برای این مطلب نظری ثبت نشده است

برای ارسال دیدگاه، باید وارد حساب کاربری خود شوید. برای ورود به حساب کاربری خود اینجا کلیک نمایید.
enamadboobouk
جاده قدیم کرج-هشتگرد بعد از چهارباغ دور برگردان سر اقدسیه-گلخانه بوبوک 02634714877 طراحی و توسعه :مرکزی boobouk boobouk
طراحی و توسعه :مرکزی